Näin käytät kestoside kuukautissuojaa

Kuukautissuojat
näin käytät sopo kestoside kuukautissuojaa

Kestoside on pehmeästä kankaasta ommeltu pikkuhousuihin kiinnitettävä kuukautissuoja, joka korvaa kertakäyttöisen siteen. Kestositeen käyttö on helppoa ja suositeltavaa. Paitsi, että se vähentää kuormitusta ympäristölle, se on myös kankaan pehmeyden ja hengittävyyden ansiosta hellävaraisempi käyttäjälleen. Kestoside ei myöskään sisällä minkäänlaisia kemikaaleja tai hajusteita, jolloin elimistöösi ei imeydy mitään haitallista intiimialueiden kautta käytön aikana.

Kaikille naisille ei syystä tai toisesta sovi tai he eivät halua käyttää kuukuppia tai kuukautissientä (hyvä vaihtoehto tamponille), joten kestoside on kuukautissidettä suosiville erinomainen valinta. Kestosidettä voi halutessaan käyttää runsaimpina vuotopäivinä myös yhdessä esimerkiksi kuukautissienen kanssa. Tämä on hyvä tuplasuoja ohivuotoja vastaan.

Kestositeet ovat taloudellinen valinta ympäristölle ja kukkarolle

Vaikka kestositeiden hankintahinta on korkeampi kuin kertakäyttöisten vaihtoehtojen, ne säästävät rahaa pitkällä aikavälillä. Niitä voidaan käyttää uudelleen monia kertoja, joten säästät rahaa kun et joudu ostamaan jatkuvasti uusia kuukautissuojia.

Kestositeiden valmistus aiheuttaa vähemmän ympäristöjätettä verrattuna kertakäyttöisten kuukautissuojien valmistukseen. Niitä voidaan käyttää vuosia jolloin energian ja resurssien käyttö valmistusvaiheessa maksaa pitkässä juoksussa itsensä takaisin. Myös materiaalivalinnoilla, kuten valitsemalla luomupuuvillaisia kestositeitä, vaikutat tuotteen eettisyyteen.

Kestoside korvaa jopa satoja kertakäyttösiteitä elinkaarensa aikana

Kestoside pestään käyttökertojen välillä joten sen käyttöikä on pitkä. Kestoside voi kestää käytössä vuosia, jolloin sen käyttö korvaa jopa satoja kertakäyttöisiä kuukautissiteitä. Tämä vähentää valtavasti sitä jätteen määrää mitä joka kuukausi kertyisi jos käyttäisi pelkästään kertakäyttösiteitä.

suomessa valmistetut 100% luomupuuvilla kestositeet

Kestositeillä on paljon terveyshyötyjä, joita ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Kaupasta ostettavat kertakäyttösiteet sisältävät kemikaaleja ja ne on valmistettu keinotekoisista materiaaleista. Ne voivat aiheuttaa kutinaa, ihottumaa tai limakalvojen kuivumista. Kestositeet ovat yleensä valmistettu luonnollisista ja hengittävistä materiaaleista, joten ne vähentävät huomattavasti altistumista kemikaaleille kuukautisten aikana.

Koska kestositeet ovat hengittäviä eivätkä sisällä kemikaaleja, ne eivät häiritse emättimen luonnollista pH-tasapainoa. Tämä voi auttaa vähentämään tulehdusriskiä ja ylläpitämään intiimialueen terveyttä.

Moni kestositeitä käyttänyt on kommentoinut kestositeiden käytön tuntuvan aivan erilaiselta kuin kertakäyttöisten kuukautissuojien. Kestositeiden käyttäjien yleinen kommentti on ollut, miten kevyeltä olo tuntuu kuukautisten aikana kun käytössä on kertakäyttöisen kuukautissuojan sijaan kestoside. Uskon, että tunnemme oikeasti hyvin kokonaisvaltaisesti miten paljon terveellisempi vaihtoehto kemikaaliton kuukautissuoja on, ja se vaikuttaa oloon siten positiivisella tavalla uskomattoman paljon. Kannattaa siis kokeilla!

sopo suomessa valmistetut kestositeet

Kestoside on luotettava suoja kuukautisten aikana

Monella saattaa olla ennakkoluuloja kestositeiden varmuudesta vuotoja vastaan. Kestositeiden varmuus kuukautissuojana on kuitenkin jopa päinvastoin huomattavasti parempi kertakäyttöisiin kuukautissuojiin verrattuna. Kestositeen kiinnitystä voi säätää ja ne voi kiinnittää kertakäyttöisiä siteitä paremmin alusvaatteisiin, mikä auttaa estämään vuotoja.  Kestoside kiinnitetään pikkuhousuihin kestositeeseen ommeltujen nepparien tai siivekkeiden avulla. Se pysyy nepparien avulla hyvin paikallaan.

Voit valita sopivan kestositeen omaan tarpeesi ja vuodon runsauden mukaan.

Myös kestositeitä on eri kokoisia jolloin voit käyttää suurempaan vuotoon erityisesti sitä varten suunniteltuja siteitä. Voit itse valita  vaikkapa yöksi sopivan suojan myös kestoside valikoimasta.

Sopo-kestositeissä on käytetty luomupuuvillaa jonka huokoinen rakenne imee vuodon tehokkaasti, kun taas bambuviskoosista valmistettu imuosa pitää kosteuden poissa iholta. Kestositeen alaosassa oleva PUR-kangas lisää suojaa ohivuotoja vastaan, jotta voit tuntea olosi varmaksi.

erikokoiset kuukautissuojat kestositeet

Sopo-kestositeissä on kolme eri koko vaihtoehtoa kuukautisten eri vaiheisiin

Iso kestoside on ihanteellinen yön ajaksi ja kuukautisten alkupäivien runsaaseen vuotoon. Päiväkäyttöön soveltuvat pienemmät koot, jotka tarjoavat suojaa ja mukavuutta vuodon loppupäivinä. Pienin koko toimii myös erinomaisesti pikkuhousunsuojana, esimerkiksi ovulaation aikana tai lisääntyneen valkovuodon varalta.

 

Kestoside on helppo pestä käyttökertojen välillä

Kestoside pestään käyttökertojen välillä. Side huuhdellaan käytön jälkeen ensin viileällä vedellä. Voit myös hieroa esimerkiksi sappisaippuaa tahrakohtiin estääksesi veritahroja pinttymistä kankaaseen. Tämän jälkeen voit laittaa kestositeen tavalliseen tapaan pesukoneeseen muiden pyykkien sekaan. Voit pestä kestositeen 40-60 asteessa. Älä kuitenkaan käytä kestositeitä kuivausrummussa. Pesun jälkeen laita side kuivumaan. Kuivuttuaan kestoside on taas valmiina käyttöön.

Jos vaihdat kestositeen toiseen ollessasi poissa kotoa, kääri kestoside pienelle rullalle nepparin avulla: Käännä siteen etu- ja takaosa keskelle päällekkäin. Puoli jossa on vuotoa tulee rullan sisälle. Käännä sivuosat tähän päälle ja napsauta nepparit kiinni. Tämän koossa pysyvän käärön voit sujauttaa pieneen pussiin ja laittaa pussin esimerkiksi repun taskuun. Kestoside on helppo näin kuljettaa hygieenisesti kotiin pesuun.

Kestositeen käyttöohjeet:

  1. Valitse vuotosi runsauden mukaan sopiva kestoside.
  2. Kiinnitä side pikkuhousuihin kestositeessä olevan kiinnityksen avulla.
  3. Käytä sidettä muutama tunti vuodosta riippuen. Opit tuntemaan henkilökohtaisen siteen vaihtotarpeen tottuessasi kestositeiden käyttöön.
  4. Vaihtaessasi sidettä kääri se rullalle jos sinun pitää kuljettaa se pesuun. Kotona ollessasi voit pestä siteen heti käytön jälkeen haalealla vedellä ja laittaa sen jälkeen pesukoneeseen muun pyykin sekaan.
  5. Pese side 40-60 asteessa tavallisen pyykin seassa. Älä kuitenkaan linkoa sidettä kuivausrummussa.
  6. Ripusta kestoside kuivumaan. Kuivuttuaan se on jälleen valmis käyttöön.

0 comments

Leave a comment