Pihkasalvan käyttö - Hyödyt ja haitat

Sopo Pihkasalva artikkelikuva

Pihkasalvaa on käytetty vuosisatojen ajan haavojen ja iho-ongelmien hoidossa. Teho perustuu kuusen pihkan luonnollisiin antimikrobisiin sekä muihin ominaisuuksiin, jotka edistävät ihon korjautumista.

Viime vuosina sen suosio on kasvanut, kun tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet sen tehokkuuden ja ihmiset ovat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kertoneet kokemuksiaan pihkasta käytännössä. Myös lääketieteessä hoidossa käytetään kuusen pihkaa!

Tarkastellaan tämän loistavan luonnollisen tuotteen hyötyjä ja mahdollisia haittoja.

 

Pihkasalvan hyödyt

Antimikrobiset ominaisuudet 

Luonnollinen kuusen pihkasta valmistettu salva estää useiden patogeenisten bakteerien, kuten MRSA ja VRE kasvun. Tämä johtuu pihkan sisältämistä aineista, jotka heikentävät bakteerien solukalvoja ja lisäävät niiden läpäisevyyttä, näin estäen bakteerien kasvua.

Ihovaurioiden parantaminen

Pihkasalva nopeuttaa haavojen ja ihovaurioiden paranemista. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet sen toimivan paremmin tiettyjen vaivojen hoitoon, kuin monet vakiintuneet hoidot sairaalaympäristöissä. Tutkimuksissa on esimerkiksi havaittu, että pihkaa sisältävä salva voi nopeuttaa jopa vaikeiden painehaavojen parantumista, mikä on merkittävä etu potilaille, joilla on kroonisia haavoja.

Yleisesti kuusen pihkaa sisältävää salvaa voidaan käyttää ihonhoitoon monenlaisissa ongelmissa. Pihka edistää ihon paranemista ja vähentää tulehdusta.

Luonnollinen kuusen pihka

 

Mihin pihkasalva auttaa

Pihkasalvasta on apua monenlaisiin ihmisten ja eläinten iho-ongelmiin, kuten:

  • Hyönteisten pistot
  • Palovammat ja auringonpolttama iho
  • Kynsisieni ja halkeileva iho
  • Kynsivallin tulehdus
  • Syylät
  • Psoriasis ja akne
  • Pienet haavat
  • Asfaltti-ihottuma
  • Tikkujen ja lasinsirujen poisto

 

Pihkasalvan käyttö

Tarvittaessa puhdista alue vedellä tarpeen mukaan. Levitä salvaa suoraan ihovaurion alueelle. Kuivalle iholle tai ärtyneelle iholle voit käyttää salvaa muutaman kerran päivässä. Hyönteisten pistosten kohdalla levitä salvaa pistoksen alueelle.

Sopii myös eläimille & lemmikeille

Pihkasalva soveltuu myös käytettäväksi monien eläinten hoidossa haavojen ja ihon ongelmien hoidossa. Esimerkiksi koirille salvaa voidaan levittää kuiviin tassuihin auttamaan vaurioiden parantumisessa. Hevosille pihkasalva sopii kavioihin sekä haavoihin.

Erityisesti apua voi olla hyönteisten pistosten hoidossa ja niiden aiheuttaman kutinan kanssa. Kuusen pihkasta valmistettu salva sisältää vain luonnollisia raaka-aineita, joten sen on turvallinen vaihtoehto synteettisille lääkkeille. Huomaa, että salvaa tulee levittää lemmikin iholle.

Sopo saippua lemmikeille
Lemmikkien pesuun suosittelemme Sopon koirien ja kissojen aitoa palasaippuaa!

 

Pihkasalvan haitat

Hartsiallergia 

Harvinaista hartsiallergiaa sairastavat voivat saada allergisen reaktion pihkasta. Tämä voi ilmetä punoituksena, kutinana ja ihottumana. On tärkeää huomioida tämä ennen pihkaa sisältävien tuotteiden käyttöä, erityisesti jos on taipumusta allergisiin reaktioihin.

Yksi hyvä indikaattori on laastarit - jos reagoit rajusti tavallisen laastarin liimalle, sinulla voi olla hartsiallergia. Tällöin pihkasalva ei ole vaihtoehto sinulle, sillä pihka sisältää luonnon hartsia.

Myös eläimillä voi harvinaisissa tapauksissa esiintyä hartsiyliherkkyyttä, joten aloita käyttö pienellä määrällä tuotetta. Seuraa, miten lemmikin iho reagoi salvaan. Mikäli ilmenee punoitusta tai muuta oireilua, lopeta tuotteen käyttö. Erittäin vakavat reaktiot luonnon hartsiin ovat kuitenkin hyvin harvinaisia.

 

Sopon kuusenpihkasalva

Sopo Soapin perinteinen pihkasalva tarjoaa luonnollisen ja tehokkaan hoitokeinon moniin iho-ongelmiin. Verkkokaupassamme myytävä tuote sisältää 30% kuusenpihkaa, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ratkaisun ihovaurioiden hoitoon. 

Myös muut aineet ovat 100% kotimaisia ja luonnollisia. Pihkasalva saa vihreän värinsä luomulaatuisesta hamppuöljystä. Mehiläisvaha saa koostumuksesta täyteläistä ja tuo myös omat suojaavat ominaisuutensa.

Tuotteemme on valmistettu Suomessa Lapin kuusen pihkasta, joka on kerätty passiivisesti - puita vahingoittamatta. Tämä ainutlaatuinen keruumenetelmä tukee kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisyyttä.

Sopo Pihkasalva tarjoaa luonnollisen ja tehokkaan vaihtoehdon monien iho-ongelmien hoitoon sen antimikrobisten ja haavan paranemista edistävien ominaisuuksien ansiosta. Lisää tietoa ja pihkatuotteet löydät Sopo Soapin verkkosivuilta.

Asiakkaidemme arvosteluja pihkasalvasta

Monet asiakkaamme ovat jakaneet kokemuksiian pihkasalvan käytöstä.

Arvostelu Sopo Soap pihkasalvasta
Arvostelu Sopo Soap pihkasalvasta

0 comments

Leave a comment