Suomalainen luonnonkosmetiikka - Mitä se on?

mitä on suomalainen luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita, joiden valmistuksen raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia. Luonnonkosmetiikalle ei ole virallista määritelmää, ja nimitystä voi käyttää monenlaisista tuotteista.

Sopolla me määrittelemme luonnonkosmetiikan hyvin tiukasti. Meidän mielestä luonnonkosmetiikan valmistuksessa ei tulisi käyttää lainkaan synteettisiä raaka-aineita.

Luonnollisesti valmistetuissa kosmetiikan tuotteissa otetaan ympäristö ja eettisyys huomioon, myös pakkausmateriaaleissa suositaan ekologisia, ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Luonnonkosmetiikassa käytettäviä raaka-aineita:

Tiukkoja kriteereijä noudattava Sopon luonnonkosmetiikka ei käytö synteettisiä hajusteita, -säilöntäaineita tai kemikaaleja. Monet tuotteet ovat myös vegaanisia, niiden kasviperäisen ja luonnon läheisyyden ansiosta. Eikä niiden testaukseen ole käytetty eläinkokeita.

Sopo luonnolliset ja biohajoavat palasaippuat

Mikä ero on luomukosmetiikalla ja luonnonkosmetiikalla

Luomukosmetiikka on yksi luonnonkosmetiikan ryhmä, jossa käytetään vain luomulaatuisia ainesosia. Tämä tarkoittaa, että raaka-aineet on kasvatettu tiettyjä periaatteita noudattaen. Luomutuotannossa ei saa käyttää esimerkiksi tavanomaisia torjunta-aineita, kuten glyfosaattia.

luomulaatuisista raaka-aineista valmistetut luonnonkosmetiikan tuotteet

Luomukosmetiikan tuote on valmistettu vähintään 95% luomulaatuisista raaka-aineista. Luomukosmetiikkaa valitsemalla vähennät ympäristön kemikalisoitumista ja pienennät omaa kemikaalikuormaa.

 

Miksi kannattaa käyttää luonnonkosmetiikkaa

Luonnollinen kosmetiikka vähentää altistumista synteettisille kemikaaleille ja on ekologisesti kestävämpi valinta. Tuotteet ovat myös luonnollisuutensa ja puhtauden ansiosta vähemmän kehoa kuormittavia, kuin synteettisesti kemikaaleilla valmistetut kosmetiikan tuotteet. Monet ihmiset, jotka ovat saaneet allergisia reaktioita tavanomaisesta kosmetiikasta tai kokevat kemikaaliyliherkkyyttä, voivat käyttää luonnonkosmetiikkaa.

Kauneusöljy valmistettu luonnonkosmetiikan mukaisesti

Luonnollisen kosmetiikan valmistuksessa ei käytetä eläinkokeita, mikä vähentää eläimiin kohdistuvaa haittaa ja kärsimystä.

Yleisin syy on luonnon läheisyys ja ekologisuus. Yhä useammat kuluttajat haluavat käyttää ympäristöä vähemmän kuormittavia tuotteita, joiden ekologinen- ja hiilijalanjälki ovat mahdollisimman pieni.

 

Luonnonkosmetiikka ja herkkä iho

Nämä kosmetiikan tuotteet ovat erinomainen valinta herkälle iholle, koska ne eivät sisällä synteettisiä hajusteita, väriaineita, säilöntäaineita tai kemikaaleja, jotka usein aiheuttavat ihoärsytystä. Monet luonnollisen kosmetiikan tuotteet sisältävät rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia, jotka voivat auttaa vähentämään ihon ärsytystä ja punoitusta. Tässä muutama esimerkki meidän valikoimastamme:

- Hellivä aito palasaippua: Käsien ja kehon pesu
- Metsän kulta palashampoo: Hiukset ja hiuspohja, parran pesu
- Metsäbiomi Voidepala: Korvaa kosteusvoiteen. (kaikki emulsiomuotoiset kosteusvoiteet sisältävät ihon mikrobistoa häiritsevää säilöntäainetta)
Metsäbiomi voide sopii kaikille ihotyypeille

Aknen ja psoriasiksen hoito

Luonto tarjoaa monia hyödyllisiä ainesosia yleisimpien iho-ongelmien hoitoon. Esimerkiksi Metsäbiomi voidepala kosteuttaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti, ja se sopii kaikille ihotyypeille. Kun taas Metsän kulta palasaippua auttaa ja hoitaa helposti rasvoittuvaa ja hilseilevää hiuspohjaa tehokkaasti ja hellävaraisesti.

Monet asiakkaamme ovat löytäneet avun luonnollisista tuotteista ongelmiinsa, voit lukea kaikki heidän antamansa arvostelut ja tarinat tuotteidemme alla!

arvostelu pihkasalvasta asiakkaalta

Kotimainen luonnonkosmetiikka

Suomalaiset luonnollisesti valmistetut kosmetiikan tuotteet ovat arvostettuja ja haluttuja niiden laadun, paikallisuuden, puhtaiden raaka-aineiden ja pienen hiilijalanjäljen vuoksi.

Useimmat kokevat myös Suomessa valmistetut tuotteet turvallisemmiksi, kuin ulkomailta tulevat kosmetiikan tuotteet. Tämä johtuu siitä, että Suomessa noudatetaan tarkkoja sääntöjä ja asetuksia tuotteiden valmistuksessa, taaten turvallisuuden kuluttajille.

Sopon tuotteissa on käytetty suomalaisia raaka-aineita. Esimerkiksi Perinteisen Pihkasalvan jokainen raaka-aine on tuotettu suomessa.

Sopo Perinteinen Pihkasalva

Sopo Soap - luonnon tuotteiden verkkokauppa

Valitsemalla suomalaisen luonnonkosmetiikan, tuet kestävää kehitystä ja saat laadukkaat luonnonkosmetiikan tuotteet, jotka hellivät sekä ihoasi, että ympäristöä.

Kotimainen luonnollinen kosmetiikka ja ihonhoito tuotteet ovat varma valinta, kun haluat panostaa hyvinvointiin ja luonnonmukaisuuteen. Lisää tietoa ja laajan valikoimamme löydät verkkosivuiltamme.

0 kommenttia

Jätä kommentti